Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Değişik Hamur İşleri

Değişik Hamur İşleri

Değişik hamur işleri ile sevdiklerinize ve sizi seven konuklarınıza güzel ikramlar hazırlayabilirsiniz. Özellikle klasik tariflerden artık sıkılmış iseniz size önereceğimiz değişik hamur işlerinden gönlünüze yatanı hazırlayıp farklı tarifler deneyebilirsiniz.

Değişik Hamur İşleri


Nokul (Cevizli, üzümlü) malzemeleri

  • 3,5 su bardağı un
  • 3,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 1 tane yumurta akı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 tane kesme şeker
  • 1,5 fincan bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya

İç Malzemesi için

  • 1 fincan toz şeker
  • 1 yemek kaşı Ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı ezme haşhaş
  • 1 fincan kuru üzüm
  • 1 fincan dövülmüş ceviz içi
Üzeri için
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Susam
Nokul (Cevizli, üzümlü) Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine ılık su ile mayayı ilave edip karıştıralım. Mayanın üzerine kesme şekerleri alalım ve eriyene dek parmak uçlarımızla açalım. Ardından mayanın içerisine yumurta akı, un, sıvıyağ, margarin ve toz şekeri ekleyip iyice yoğuralım. Yoğurdumuz hamurun üzerine nemli bir bez örtelim ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Yeteri sürede dinlenmiş olan hamuru düz bir zeminin üzerine veya tezgâhın üzerine alalım ve 1 cm kalınlığında hamuru açalım. Dikdörtgen şeklinde açtığımız hamurun her tarafına bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürelim. Üzerine de haşhaş sürelim ve toz şeker, üzüm, dövülmüş ceviz serpiştirip rulo şeklinde saralım. Sıkıca sardığımız hamuru biraz çekiştirelim ve uzunlamasına olacak şekilde hafif uzatalım. Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim ve bir bıçak ile 2-3 cm kalınlığında parçalara keselim. Elde ettiğimiz parçaları yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizip 180 derecelik fırına gönderelim ve 25 dakika kadar pişmeye bırakalım. Nokullar piştikten sonra arzuya göre sıcak veya soğuk servis yapılır.

Afiyet olsun.

Üç Renkli Börek malzemeleri
  • 4 tane yufka
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Bir çimdik tuz
  • 1 tane yumurta
İç Harcı için
  • 2 tane haşlanmış patates (1 yemek kaşığı ve baharat ilaveli)
  • 1 küçük kâse peynir (Maydanoz ve dereotu ilaveli)
  • 2 tane havuç
Üç Renkli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri haşlayalım ve baharatlar ile karıştırıp harmanlayalım. Ardından üzerine bir yemek kaşığı margarin ekleyelim ve patatesleri püre haline getirelim. Ardından peynirli harcı hazırlamak için peynirleri ayrı bir kâseye boşaltalım ve içerisine ince kıyım yapılmış maydanoz ile dereotunu ilave edip karıştıralım. Son olarak havuçları da rendeleyelim ve tavanın içerisinde azıcık yağ ile pişirelim. Bu arada iç malzemeler hazır hale gelmiştir. Şimdi sırada yufkaları hazırlamak var.

Uygun büyüklükte bir karıştırma kabı alalım ve içerisine yumurta, yoğurt ve yağ ilavesi yapıp karıştıralım. Hazırladığımız bu sıvı karışımdan bir tane yufkanın üzerine sürelim. Islattığımız yufkanın üzerine önceden hazırladığımız peynirli karışımdan koyup rulo şeklinde saralım. Diğer malzemeleri de aynı şekilde sardıktan sonra geride kalan tek yufkayı da aynı şekilde ıslatalım ve önceden sardığımız ruloları içerisine üçgen olacak şekilde ikisi altta birisi üstte dizip saralım. Sardığımız son yufkayı elimiz ile düzeltelim ve buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekleteli. 2 saatin ardından böreğimizden 3,4 cm kalınlığında parçalar keselim ve fırın tepsisine dizelim. Böreklerimizin en üstüne de kalan harçtan sürelim ve 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakalım. Böreklerimizin yanları kızardıktan sonra sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Kavuk Poğaça malzemeleri
  • 2 tane yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çimdik şeker
  • 1,5 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • 1 fincan sıvıyağ
  • Yeteri kadar un

İç Malzemesi için

  • 1 paket eritilmiş tereyağı veya margarin
  • 1 kâse beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
Kavuk Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamuru için geniş bir kabın içerisine mayayı, sütü, tuzu, yumurtayı, şekeri ve sıvıyağı ilave edip karıştıralım. Ardından içerisine unu, azar miktarlarda ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur oluşturduktan sonra hamuru eşit dört parçaya ayıralım. Her bezeyi ayrı, ayrı açalım ve üzerlerine eritilmiş margarinden sürelim. Ardından yağlı yufkaları üst üste koyalım ve tıpkı bohça katlarmış gibi katlayalım. Daha sonra hamuru buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar bekletelim. Sürenin ardından dolapta bekleyen hamuru çıkartalım ve bir merdane ile tekrar açalım. Açtığımız hamuru yine yağlayalım ve önceden katladığımız gibi katlayalım. Ardından hamuru 1 cm kalınlığında tekrar bir oklava ile açalım ve 1 parmak kalınlığında eşit şeritlere keselim. Kestiğimiz hamurları rulo gibi saralım ve sardığımız ruloların üzerlerin peynirli ve maydanozları karışımdan ilave edelim. Ardından ruloların alt kısmından tutup üzerine doğru kapatalım. Hamurlu kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizelim ve 185 derecelik fırında pişirelim. Fırından çıkınca kavuk poğaçalarımızı sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 01:42:32
Değişik Hamur İşleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Değişik Hamur İşleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Değişik Hamur İşleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ...
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su ...
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeleri4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rend...
Kolay Pizza
Kolay Pizza
Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir.Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeleri4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket yaş mayaYet...
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz milföyl...
Ekmek Hamuru
Ekmek Hamuru
Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel l...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab...
Turta Hamuru
Turta Hamuru
Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip ...
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeleri125 gram margarin (Oda sıcaklığında)1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotuDereotlu Peynirli P...
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayılabi...
Pasta Hamuru
Pasta Hamuru
Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist...

 

Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Ekmek Hamuru
Hamur Tatlıları
Kurabiye Hamuru
Turta Hamuru
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Turta Hamuru
Pasta Hamuru
Krep Hamuru
Şeker Hamuru
Profiterol Hamuru
Hamur Yoğurma
Tart Hamuru
Şeker Hamuru Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru
Gözleme Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır
Mantı Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru
Pide Hamuru
Hamur Açma
Börek Hamuru
İçli Köfte Hamuru
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Ekmeği
Popüler İçerik
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonuc...
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E...
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini...
Tart Hamuru
Tart Hamuru
Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan...
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik...
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru özellikle pastahanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmak...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024