Börek Hamuru

Börek Hamuru

Börek Hamuru tarifi sayesinde çeşitli malzemeler kullanarak birbirinden farklı börekler hazırlayabilmeniz mümkündür. Bu sebeple de kullanacağınız malzemeyi de göz önünde bulundurarak mayalı ve mayasız tariflerimizi kullanabilirsiniz. Bu sebeple önce mayasız hamur için tarifimizi vereceğiz. Bu tarif üzerinden mayayı nasıl kullanabileceğinizi da anlatacağız. Ayrıca bu tarifte hamurunuzu nasıl şekillendireceğiniz ve kullanabileceğiniz hakkında da size faydası olacak bilgiler bulabilirsiniz.

Börek Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 kilo (8 su bardağı) un
  • 650 ml (3 su bardağı) su
  • 250 gr (1 paket) eritilmiş margarin
  • 1 çorba kaşığı tuz
Unumuzun topaklanmasını engelleyebilmek ve daha rahat bir şekilde açılmasını sağlayabilmek için öncelikle derince bir karıştırma kabına unu eliyoruz. Daha sonra tuzu da ekleyerek unun ortasını açıyoruz ve içine su ekliyoruz. Bu şekilde hamuru yarım saat yoğurarak yumuşak ve elinize yapışmayacak bir hamur elde etmeniz gerekmektedir. Elde ettiğimiz hamuru biraz dinlendirmemiz daha rahat açabilmemiz açısından gerekli olacaktır.

Maya kullanmak istediğimiz zaman öncelikle su yerine 1 su bardağı ılık süt ile 1 adet yaş mayamızın özdeşleşmesini sağlıyoruz. Mayamızı elimizi de kullanarak parçalayıp daha sonra unumuzu ve tuzumuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. İyice yoğurup biraz sert bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra hamurumuzu dinlenme pozisyonuna bırakabilmek için önce kabın üstünü temiz bir bezle örtüyoruz. Daha sonra kalın battaniye gibi bir örtü kullanarak kabımızı tamamen kapatıyoruz. Bu sayede mayamız daha rahat bir şekilde hamurun içinde eriyecek ve dilediğimiz börek hamuru kıvamına gelecektir.

Mayalı ya da mayasız olarak hazırlamış olduğumuz hamurları bekleme işleminden sonra hamur açacağımız yerde yumruğumuzdan küçük toplar halinde parçalara ayırıyoruz. Ayırdığımız bu parçalardan sırasıyla hamur açma masamıza alıyoruz ve oklava yardımıyla hamurlarımızı tepsi büyüklüğünde mümkün olduğunca ince bir yufka halinde açıyoruz. Bunu yaparken hamurun oklavaya yapışmaması için hamurumuzun üstüne un serpiştirmeniz uygun olacaktır. Tam bir yuvarlak elde etmek istiyorsanız hamuru açarken kesinlikle sadece bir yönde oklavayı kullanmamanız gerekmektedir. Her seferinde bir başka tarafından hamuru tutarak oklavaya sarıp hamurunuzu açmanız daha doğru ve rahat olacaktır. Açtığınız hamurları tepsiye dizerken ilk katı koyduktan sonra eritilmiş margarininizden iki yemek kaşığı olacak şekilde ve eşit dağılacak biçimde yağı ara katlara dökmeniz gerekecektir. Bu işlemi her kat için uygulamanız böreğinizin tadını artıracaktır.

Börek hamuru kullanarak birbirinden farklı iç malzemeleri ile çeşitli börekler hazırlayabilirsiniz. Böreklerinizi sıvı yağ yerine eritilmiş margarin ya da tereyağ kullanarak yapmanız daha lezzetli olmalarını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra böreğinizin içine iç malzemelerini koyup rulo şeklinde ya da dilediğiniz farklı biçimlerde sararak da çeşitli börekler hazırlayabilmeniz mümkündür. Böreğinizi fırına vermeden evvel üzerine yumurta sarısı sürmeniz mümkündür, ancak yumurta kokusundan rahatsız oluyorsanız 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırarak da üstünün kızarmasını ve böreğinizin kuru olmamasını sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...
Son Güncelleme : 29.11.2018 04:26:11
Börek Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Börek Hamuru Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Börek Hamuru"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ...
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri:4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su...
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeler4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rende...
Kolay Pizza
Kolay Pizza
Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir. Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeler: 4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket ...
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilinir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz mi...
Ekmek Hamuru
Ekmek Hamuru
Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, bir çok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab...
Turta Hamuru
Turta Hamuru
Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de; gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip...
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeler125 gram margarin ( oda sıcaklığında )1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotu Dereotlu Peynirli...
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayı...
Pasta Hamuru
Pasta Hamuru
Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist...

 

Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Ekmek Hamuru
Hamur Tatlıları
Kurabiye Hamuru
Turta Hamuru
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Turta Hamuru
Pasta Hamuru
Krep Hamuru
Şeker Hamuru
Profiterol Hamuru
Hamur Yoğurma
Tart Hamuru
Şeker Hamuru Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru
Gözleme Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır
Mantı Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru
Pide Hamuru
Hamur Açma
Börek Hamuru
İçli Köfte Hamuru
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Ekmeği
Popüler İçerik
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonuc...
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E...
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini...
Tart Hamuru
Tart Hamuru
Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan...
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019