Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, bir çok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel lezzetler sunabilirsiniz.

Hamur Tatlıları Fındıklı Pare:

Fındık Pare İçin Gerekli Malzemeler:

  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı dolusu pudra şekeri
  • 1 su bardağı dövülmüş toz fıstık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar un
  • Fındıklı Pare Şerbeti İçin:
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

Fındık Pare Hazırlanışı:

Fındık pare tatlımızı hazırlamaya ilk olarak hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Karıştırma kabımıza oda sıcaklığında yumuşatılmış 200 gr tereyağını alıp elimizle mıncıklayarak ezelim ve üzerine 1 su bardağı pudra şekeri ekleyerek iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından karışımın üzerine 2 adet tüm yumurta ve diğer yumurtanın sarısını ayırarak akını,1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ilave ederek karıştıralım. Üzerine azar azar un ilave ederek karıştırarak yoğuralım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Yoğrularak hazır hale gelen hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak 10 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim.

Bizde bu arada şerbetimizi hazırlayalım. Uygun bir tencereye 3,5 su bardağı toz şeker ve 3,5 su bardağı su ilave ettikten sonra karıştırarak ocağa koyalım. Şerbet kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatarak üzerine 1 dilim limon suyu ekleyelim. Ardından şerbeti birkaç taşım daha kaynatarak ocaktan alalım.

Daha sonra dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarlayalım ve yuvarlanan hamurları ilk önce çırpılmış yumurta sarısına sonrasında ise dövülmüş fındığa batırarak yağlanmış fırın tepsisine döşeyelim. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırladıktan sonra fırınımızı 180 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verip hamurlar pembeleşinceye kadar pişirerek fırından çıkartalım. Fırından çıkan fındık parelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine sıcak şerbeti dökelim ve tatlı şerbetini çekene kadar bekleterek servise sunalım. Afiyet olsun...

Hamur Tatlıları Kaşık Tatlısı:

Kaşık Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket karbonat
  • Aldığı kadar un

Kaşık Tatlısının Şerbeti İçin:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

Kaşık Tatlısı Hazırlanışı:

Kaşık tatlısı, hazırlamaya öncelikle şerbetimizi hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 2,5 su bardağı toz şeker ve 2,5 su bardağı su ilave ettikten sonra ocağa koyalım. Ardından şerbet kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatalım ve üzerine 1 dilim limon suyu ekleyerek 2-3 dakika kadar kaynatarak şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra hamurumuzu yoğurmak için karıştırma kabımıza 3 çorba kaşığı yoğurt, 3 adet yumurta, 1 kahve fincanı sıvı yağ, bir paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ilave ederek harmanlayalım. Karışımın üzerine unu azar azar ekleyerek krep hamuru kıvamından biraz daha koyu bir hamur elde edelim.

Daha sonra çukur bir tavaya bolca sıvı yağ ilave ederek yağı kızdıralım ve kızgın yağın içine bir tatlı kaşığı yardımıyla hamuru döküp pembeleştirerek soğuk şerbetin içine çıkartalım. Tatlılar şerbetini çektikten sonra servis tabağına çıkartarak servise sunalım. Afiyet olsun...

Hamur Tatlıları Revani:

Revani İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Revaninin Şerbeti İçin:

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Revaninin Hazırlanışı:

Revani tatlımızı hazırlamaya ilk olarak şerbeti hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye 3,5 su bardağı toz şeker ve 3,5 su bardağı su ilave ettikten sonra karıştırarak ocağa koyalım. Şerbetimiz kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatarak üzerine yarım limon suyu ekleyelim. Şerbetimizi 3-4 taşım daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra karıştırma kabımıza ilk olarak yumurta ve şekeri ekleyerek karışım kar haline gelene kadar çırpalım. Ardından karışımın üzerine 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozunu ekleyerek karışımı harmanlayalım. Karışımın üzerine 1 su bardağı unu azar azar ilave ederek kek hamuru kıvamında bir hamur elde edelim.

Hazır hale gelen hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökerek yayalım ve fırınımızı önceden 185 derecede ısıtarak tepsiyi fırına verelim. Revaninin üzeri nar gibi kızarana kadar pişirerek tatlımızı fırından çıkartalım. Revaninin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve revani şerbeti çekene kadar bekletelim. Hazır hale gelen revaniyi dilimledikten sonra arzuya göre üzerine Hindistan cevizi veya yeşil fıstık serpiştirerek servise sunalım. Afiyet olsun...

Son Güncelleme : 05.12.2018 08:29:10
Hamur Tatlıları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Hamur Tatlıları Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Hamur Tatlıları"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ...
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri:4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su...
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeler4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rende...
Kolay Pizza
Kolay Pizza
Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir. Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeler: 4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket ...
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilinir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz mi...
Ekmek Hamuru
Ekmek Hamuru
Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab...
Turta Hamuru
Turta Hamuru
Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de; gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip...
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeler125 gram margarin ( oda sıcaklığında )1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotu Dereotlu Peynirli...
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayı...
Pasta Hamuru
Pasta Hamuru
Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist...
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sabah kahvaltıları için vazgeçilmez bir tat elde edilmektedir. Yani; poğaça, pizza gibi yoğun ...

 

Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Ekmek Hamuru
Hamur Tatlıları
Kurabiye Hamuru
Turta Hamuru
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Turta Hamuru
Pasta Hamuru
Krep Hamuru
Şeker Hamuru
Profiterol Hamuru
Hamur Yoğurma
Tart Hamuru
Şeker Hamuru Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru
Gözleme Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır
Mantı Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru
Pide Hamuru
Hamur Açma
Börek Hamuru
İçli Köfte Hamuru
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Ekmeği
Popüler İçerik
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E...
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini...
Tart Hamuru
Tart Hamuru
Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan...
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik...
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru özellikle pastahanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmak...
Gözleme Hamuru
Gözleme Hamuru
Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanması...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019