Krep Hamuru

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sabah kahvaltıları için vazgeçilmez bir tat elde edilmektedir. Yani; poğaça, pizza gibi yoğun hamurlu gıdalar ile karşılaştırılırsa, krep hamuru için verilen emek çok daha değerlidir. Ayrıca bir iki denemeden sonra hazırlaması da çok basittir. Daha önce denemiş olanlar zaten tarifi uygulamayı bilecektir. Fakat ilk defa deneyecek olanlar için teorik bir temel olması adına; aşağıda krep hamuru için gerekli malzemeler ile adım adım krep hamurunun hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.

Krep hamuru için gerekli malzemeler:
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Krep hamuru tarifinin hazırlanışı:
  • Krep hamuru yapımına başlamadan önce birtakım ön hazırlıklar yapılmalı; gerek malzemeler gerekse ortam, krep hamuru hazırlamaya uygun bir hale sokulmalıdır. Malzemeler üzerinde yapılacak hazırlıklarla başlanırsa; öncelikle kullanılacak olan un mutlaka elenmeli, krep hamurunu yoğurmaya uygun bir şekilde temizlenmelidir. Un; kesinlikle paketinden çıkarıldığı gibi öylece kullanılmamalıdır. Aksi halde krep hamuru, hiç de istenen tatta olmayacaktır. Ayrıca; kullanılacak olan sütün ve suyun da sıcaklığı çok önemlidir. Su ve süt; kesinlikle buzdolabından alındığı gibi veya soğuk bir yerden temin edildiği gibi kullanılmamalıdır. Çünkü düşük sıcaklık, hazırlanmakta olan krep hamurunun sonunu getirecektir. Su ve sütün sıcaklığı, oda sıcaklığının üzerine çıkmamalıdır. Gerekirse; cezvede veya uygun bir kapta kaynatmadan, hafifçe ısıtılabilirler. Malzemelerden bağımsız olarak; krep hamuru için gerekli karşımı elde etmek üzere bir kap ve bu karışımı karıştırmak üzere bir kaşık, vs. gerecin de bulundurulması gereklidir. Kap kesinlikle metal olmamalıdır. Plastik bir leğen; saklama kabı, vs. cinsi uygun olacaktır. Kaşık için de mayalı tariflerde kullanılan tahta kaşıklar en uygunu olacaktır. Son olarak; hazırlanacak olan krep hamurunu kızartmak üzere bir tavanın da şimdiden hazır edilmesinde yarar vardır.
  • Hazırlıklar tamamlandıktan sonra krep hamuru yapımına başlanabilir. Öncelikle krep hamuru için gerekli olan malzemeler bir araya getirilip karıştırılacaktır. Bunun için; karışım işlemi yapmak üzere ayarlanan plastik kap ayarlanır ve ilk olarak Yarım su bardağı su ile 2 su bardağı süt bu kabın içerisine konur. Ilık sıcaklıkta olan bu sıvılar hafifçe tahta kaşıkla karıştırıldıktan sonra 2 adet yumurta da kırılır ve karışım kabına eklenir. Yumurta da tahta kaşık yardımıyla iyice dağıtılır ve krep hamuru malzemelerinin özleşmesi, homojen bir hale gelmesi sağlanır. Yumurtalar da yeterince yedirildikten sonra, 2 çay kaşığı tuz ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı da aynı karışıma ilave edilir. Tuz zaten hemen çözünecek ve krep hamuru içinde kaybolacaktır. Zeytinyağı için ise biraz karıştırma işlemi yapmak faydalı olacaktır. 1-2 dakika kadar karıştırmak yeterli olacaktır.
  • Şimdiye kadar eklenen malzemeler yeterince karıştırıldıktan sonra geri kalan son malzeme; 3 çay bardağı un da krep hamuruna eklenecektir. Fakat burada unun miktarı çok önemlidir ve 3 çay bardağından daha az gerekebilir. Bu yüzden; ilk olarak 2 çay bardağı unun boca edilmesi tavsiye edilir. Bu un ilavesiyle beraber krep hamuru malzemeleri biraz bir araya gelecek; fakat hala çok sıvı kıvamda olacaktır. Bu aşamadan sonra kalan 1 .ay bardağı un; bir taraftan azar azar eklenip bir taraftan da tahta kaşık ile krep hamuruna yedirilir; sonunda da istenen krep hamuru kıvamı elde edilir. Krep hamuru; diğer hamurlar gibi kulak memesi kıvamında değil de, en azından akış yapabilecek kadar sıvı kıvamda olmalıdır.
  • Yukarıdaki talimatlara göre krep hamuru elde edildikten sonra; kızartma işlemi için ayrılan tavaya yeterli miktarda tereyağı konur ve ocakta erimeye bırakılır. Tereyağı eriyip tavanın tüm yüzeyini kapladıktan sonra ise; krep hamurunun kızartılmasına başlanabilir. Krep hamuru; aşama aşama kızartılacaktır. Bunun için; bir çorba kepçesi, vs. gereç yardımıyla tavanın tüm yüzeyini kaplayıp kızaracak kadar krep hamuru alınır ve tavaya dökülür. Krep hamuru bu şekilde tavada kızarmaktayken; bilekten hareketler yardımıyla tava hafifçe sallanır ve krep hamurunun her köşeye eşit olarak dağılması sağlanır. Alt taraf bu şekilde kızardıktan sonra tahta kaşık, vs. yardımıyla krep hamuru ters çevrilir ve diğer tarafı da kızartılır. Ustalığına güvenen; krep hamurunu havaya atarak da ters çevirebilir. Fakat, ilk defa deneyeceklere tavsiye edilmez.
  • Yukarıdaki işlem sırasına göre tüm krep hamuru kullanılıp kızartılır ve sonrasında tabaklara konarak servis edilir.
  • Krep hamuru tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.11.2018 19:46:13
Krep Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Krep Hamuru Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Krep Hamuru"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ...
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri:4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su...
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeler4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rende...
Kolay Pizza
Kolay Pizza
Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir. Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeler: 4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket ...
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilinir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz mi...
Ekmek Hamuru
Ekmek Hamuru
Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, bir çok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab...
Turta Hamuru
Turta Hamuru
Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de; gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip...
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeler125 gram margarin ( oda sıcaklığında )1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotu Dereotlu Peynirli...
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayı...
Pasta Hamuru
Pasta Hamuru
Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist...

 

Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Ekmek Hamuru
Hamur Tatlıları
Kurabiye Hamuru
Turta Hamuru
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Turta Hamuru
Pasta Hamuru
Krep Hamuru
Şeker Hamuru
Profiterol Hamuru
Hamur Yoğurma
Tart Hamuru
Şeker Hamuru Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru
Gözleme Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır
Mantı Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru
Pide Hamuru
Hamur Açma
Börek Hamuru
İçli Köfte Hamuru
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Ekmeği
Popüler İçerik
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E...
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini...
Tart Hamuru
Tart Hamuru
Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan...
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik...
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru özellikle pastahanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmak...
Gözleme Hamuru
Gözleme Hamuru
Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanması...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019