Su Böreği Hamuru

Su Böreği Hamuru

Su Böreği Hamuru, az malzeme ve kısa zamanda yapılabilir. Sabah kahvaltılarında büyük bir beğeni ile tüketilen su böreğinin yapılışı meşakkatli olsa da börek yapıldıktan sonra yorgunluğa değecek kadar lezzetlidir. Her evde bulunan malzemelere sahip olan bu börek özellikle ramazan aylarında çok daha fazla yapılmaktadır. Tok tutma özelliği olan bu böreğin kıymalısı da yapılmaktadır. Ramazan aylarında yapanlar için ufak bir öneri, böreğiniz de kullanacağınız peynirin az tuzlu olmasına ya da mevcut olan peynirinizin ılık suda bekletilmesine dikkat ediniz. Böylece börek su satmayacaktır.

Su Böreği Hamuru İçin Malzemeler:
  • 6 adet yumurta
  • 8 su bardağı elenmiş un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Gerektiği kadar su
Hamurun Hazırlanışı:

Derin bir yoğurma kabının içerisine elenmiş unu koyup içerisine yumurtaları ve tuzu ilave ediyoruz. Hamuru bir süre yoğurup İhtiyaç halinde su ilave ediyoruz. Su böreği hamurunun diğer hamurlardan farkı oldukça sert olmasıdır. Böylelikle hamurlar haşlanma esnasında parçalanmazlar. İyice yoğurduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika bekletip, hamurun kendisini salmasını sağlıyoruz. Dinlenmiş ve yumuşamış olan hamuru bezeler halinde bir temsi içerisine sıralıyoruz. Yine tepside dinlenmeye alınmış hamur bezelerinin üzerine nemli bir bez örtüyoruz. Böylece hamur bezelerinin üzerleri kurumayacak ve açma esnasında yırtılmalar yaşanmayacaktır.

Su Böreği İçin Gerekli Malzemeler:
  • 500 kg beyaz peynir
  • 100 kg kaşar peyniri
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Böreğin içerisinde kullanılacak olan iç malzemenin ön hazırlığı olarak maydanozları yıkayıp ince ince kıyıyoruz. Bir kabın içerisine kaşar peynirini rendenin iri gözenekli bölümünden rendeliyor ve maydanozların içerisine ekliyoruz. Beyaz peyniri iri parçalar halinde didikliyoruz. İç malzemeli harmanlayıp hazır hale getiriyoruz.

Derin bir tencerenin içerisine sıcak su koyup, bir yemek kaşığı tuzu ve bir yemek kaşığı sıvı yağı ilave ediyoruz. Haşlama suyunun kaynama süresinde hazırlamış olduğumuz bezeleri pişirme kabının boyutunda açıyoruz ve hafif kurumaları için geniş bir alana seriyoruz. Böreğin ilk hamurunu kaynamakta olan suyun içerisine bırakıyoruz. Börek hamuru kaynayan suyun yüzeyine çıktığında hazır demektir. Bunu tahmin edemeyenler için 2 dakika süre tutmaları önerilir. Bir süzgeç yardımı ile kaynamakta olan suyun içerisinden ilk hamuru çıkarıp direkt soğuk suyun içerisine bırakıyoruz. Soğuk suda soğutulan hamuru elimiz ile suyunu süzdürerek alıp önceden yağlanmış olan fırın kabına seriyoruz. Serdiğimiz hamuru fırça ile iyice yağlıyoruz. bu işlemi üç defa tekrarlayıp ilk katı oluşturuyoruz. Üç kat hamurun üzerine hazırlamış olduğumuz peynirden tercihe göre seriyoruz. Üç kat hamuru yine aynı işlemlerden geçirerek yapıp son kata yine peynir seriyoruz. Böreğin son katını da aynı şekilde yapıp börek yapımını sonlandırıyoruz.

Fırın kabına yerleştirdiğimiz böreği kürdan ile 4 veya 6 yerinden deliyoruz. Pişmeye hazır olan su böreğini önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına koyuyoruz. Böreğin pişme süreği 45 dakikadır. Su böreğinin üst kısmı kızarana dek pişiriyoruz. Pişme işlemini tamamlamış olan böreğin yumuşak olması için üzerine yine nemli bir bez örtüyoruz. Nemli bez örtülmüş olan su böreği 10 dakika bekledikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 12.11.2018 17:43:33
Su Böreği Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Su Böreği Hamuru Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Su Böreği Hamuru"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ...
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri:4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su...
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeler4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rende...
Kolay Pizza
Kolay Pizza
Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir. Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeler: 4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket ...
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilinir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz mi...
Ekmek Hamuru
Ekmek Hamuru
Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, bir çok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab...
Turta Hamuru
Turta Hamuru
Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de; gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip...
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeler125 gram margarin ( oda sıcaklığında )1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotu Dereotlu Peynirli...
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayı...
Pasta Hamuru
Pasta Hamuru
Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist...

 

Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Ekmek Hamuru
Hamur Tatlıları
Kurabiye Hamuru
Turta Hamuru
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Turta Hamuru
Pasta Hamuru
Krep Hamuru
Şeker Hamuru
Profiterol Hamuru
Hamur Yoğurma
Tart Hamuru
Şeker Hamuru Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru
Gözleme Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır
Mantı Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru
Pide Hamuru
Hamur Açma
Börek Hamuru
İçli Köfte Hamuru
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Ekmeği
Popüler İçerik
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonuc...
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E...
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini...
Tart Hamuru
Tart Hamuru
Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan...
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019