Elmalı Turta Hamuru

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayılabilmektedir. Malzemesine katılan ceviz ve tarçının mükemmel uyumu sonucu hoş kokusuyla baş döndüren Elmalı Turta'nın hamuru da lezzeti kadar biraz uğraştırıcı olsa da tüm malzemeleri kolayca temin edilebilmektedir. Evinizde olan malzemelerle kolayca yapabildiğiniz Elmalı Turta, tam olarak yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte özellikle bayanlar arasında tarifi elden ele dolaşan hafif lezzetlerdendir.

Çay sohbetlerinin yanında ödül niteliğinde olan Elmalı Turta'nın hamurunun açılışından ve yapılışından bahsedecek olursak;

Elmalı Turta Malzemeleri 8-10 Kişilik

  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 80 gr. tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında bekletilmeli)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt

İç malzemeleri İçin;

  • Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 adet iri boy elma(yeşil elma tercih edilirse turtanın tadı daha ekşi olacaktır)
  • 3 çorba kaşığı toz şeker

Elmalı Turta'nın Yapılışı

Elmalı Turta hamurunu yoğurmaya başlamadan önce öncelikle 3 adet elmanın kabuklarını soyalım ve rendenin kalın dişli tarafıyla rendeleyelim. Elmaların kararmaması için hemen küçük bir pişirme tenceresine elmaları koyalım ve suyunu verip çekene kadar pişirelim. Elmaların suyu pişmesine yakın da içince dövülmüş ceviz ile şekeri ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim.

Harcın topak topak olmaması için sürekli karıştıralım ve kısık ateşte elmalar kaynayana kadar pişirme işlemini tamamlayalım. Pişen elmaların üzerine son olarak tarçını ilave edelim ve ocağın altını kapatalım. Soğumaya bıraktığımız harcı bir kenara alarak Elmalı Turta'nın hamurunu açmaya başlayalım.

Derin bir karıştırma kabında margarin, toz şeker, süt ve yumurtayı ekleyelim ve karışımı iyice birbirine yedirinceye kadar yoğuralım. Sürekli harmanlayarak boza kıvamına getirdiğimiz malzemenin üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurtmaya devam edelim. Kabartma tozu ilave ettiğiniz hamuru fazla yoğurmamanız gerekmektedir. Bu hamurun kabarmasını önleyecektir. Bu nedenle kabartma tozunu hamurun tutma aşamasının son evresinde eklemelisiniz.

Kulak memesi yumuşaklığında elde ettiğiniz hamuru 5 eşit parçaya bölelim ve her bir parçayı yaklaşık 30 cm. çapında kalın bir merdane yardımıyla açalım ve elde edilen parçalardan da 8 adet olacak şekilde parçalar çıkaralım. Bütün parçaları birbirlerine yapışmayacak şekilde mutfak tezgâhının üzerine dizelim ve içlerine hazır halde olan iç harçtan birer kaşık koyalım.

İç harcı hamurdan taşmayacak şekilde eşit şekilde paylaştırdıktan sonra sigara böreği sarar gibi saralım ve fırın tepsinin üzerine dizelim. Elmalı Turta'da fırın tepsisini yağlamamıza gerek yok. İçerisindeki margarin ve yağ hamuru yağlı bir kıvama getirecektir.

Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede yaklaşık 20 dakika kadar hamurlarımızı pişirelim. Bu dakikadan itibaren fırın ısısını 175 dereceye çıkaralım. Turta'nın pişme kıvamı üzerleri hafif pembe olacak şekilde olmalıdır. Bu kıvama gelen turtaları alalım ve servis tabaklarına dizelim. Dilerseniz üzerlerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Son Güncelleme : 27.11.2018 18:31:21
Elmalı Turta Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Elmalı Turta Hamuru Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Elmalı Turta Hamuru"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ...
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri:4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su...
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeler4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rende...
Kolay Pizza
Kolay Pizza
Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir. Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeler: 4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket ...
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilinir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz mi...
Ekmek Hamuru
Ekmek Hamuru
Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, bir çok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab...
Turta Hamuru
Turta Hamuru
Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de; gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip...
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeler125 gram margarin ( oda sıcaklığında )1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotu Dereotlu Peynirli...
Pasta Hamuru
Pasta Hamuru
Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist...
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sabah kahvaltıları için vazgeçilmez bir tat elde edilmektedir. Yani; poğaça, pizza gibi yoğun ...

 

Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Ekmek Hamuru
Hamur Tatlıları
Kurabiye Hamuru
Turta Hamuru
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Turta Hamuru
Pasta Hamuru
Krep Hamuru
Şeker Hamuru
Profiterol Hamuru
Hamur Yoğurma
Tart Hamuru
Şeker Hamuru Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru
Gözleme Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır
Mantı Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru
Pide Hamuru
Hamur Açma
Börek Hamuru
İçli Köfte Hamuru
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Ekmeği
Popüler İçerik
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E...
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini...
Tart Hamuru
Tart Hamuru
Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan...
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik...
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru özellikle pastahanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmak...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019