Börek hamurunu yumuşak yapmak için doğru malzemeleri seçmek çok önemli. Özellikle unun protein oranı yüksek olmalı. Peki, unun tipini seçerken nelere dikkat ettiniz? Ilık su kullanmanın hamurun gelişimine katkı sağladığını okudum, bunu denediniz mi? Ayrıca yumurta eklemek ve yağ miktarını artırmak da hamurun yumuşaklığını artırıyormuş. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hamurun yoğurma süreci de bir başka kritik nokta. Yeterince yoğurmak ve dinlendirmek gerçekten etkili mi? Dinlendirmeyi oda sıcaklığında mı yoksa buzdolabında mı yapmayı tercih ediyorsunuz? Uzun süre dinlendirmenin faydasını gördünüz mü? Son olarak pişirme aşamasında alt üst pişirme tekniği ve fırını önceden ısıtmanın önemi üzerinde ne düşünüyorsunuz? Bütün bu teknikleri uyguladıktan sonra elde ettiğiniz sonuçlar nasıldı?
Börek hamurunu yumuşak yapmak için doğru malzemeleri seçmek çok önemli. Özellikle unun protein oranı yüksek olmalı. Peki, unun tipini seçerken nelere dikkat ettiniz? Ilık su kullanmanın hamurun gelişimine katkı sağladığını okudum, bunu denediniz mi? Ayrıca yumurta eklemek ve yağ miktarını artırmak da hamurun yumuşaklığını artırıyormuş. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hamurun yoğurma süreci de bir başka kritik nokta. Yeterince yoğurmak ve dinlendirmek gerçekten etkili mi? Dinlendirmeyi oda sıcaklığında mı yoksa buzdolabında mı yapmayı tercih ediyorsunuz? Uzun süre dinlendirmenin faydasını gördünüz mü? Son olarak pişirme aşamasında alt üst pişirme tekniği ve fırını önceden ısıtmanın önemi üzerinde ne düşünüyorsunuz? Bütün bu teknikleri uyguladıktan sonra elde ettiğiniz sonuçlar nasıldı?
Cevap yaz