Börek hamurunun yapımında kullanılan malzemelerin her biri, hamurun kalitesini ve lezzetini etkileyen önemli unsurlar. Unun yanı sıra su ve tuz gibi temel bileşenlerin yanı sıra yağ ve yumurta gibi besin değerini artıran malzemelerin de kullanılması gerektiği belirtilmiş. Peki, bu malzemeleri doğru oranlarla kullanmanın hamurun kıvamını ve katmanlarının sayısını nasıl etkilediğini deneyimlemiş biri olarak sence, ince açılan bir hamurun daha çıtır bir sonuç vermesi konusunda neler yaşadın? Özellikle sirke veya limon suyu eklemenin elastikiyeti artırma üzerindeki etkisini gözlemledin mi?
Börek hamurunun yapımında kullanılan malzemelerin her biri, hamurun kalitesini ve lezzetini etkileyen önemli unsurlar. Unun yanı sıra su ve tuz gibi temel bileşenlerin yanı sıra yağ ve yumurta gibi besin değerini artıran malzemelerin de kullanılması gerektiği belirtilmiş. Peki, bu malzemeleri doğru oranlarla kullanmanın hamurun kıvamını ve katmanlarının sayısını nasıl etkilediğini deneyimlemiş biri olarak sence, ince açılan bir hamurun daha çıtır bir sonuç vermesi konusunda neler yaşadın? Özellikle sirke veya limon suyu eklemenin elastikiyeti artırma üzerindeki etkisini gözlemledin mi?
Cevap yaz