Dereotlu peynirli poğaça nasıl yapılır, tarifi nedir?

Taze dereotu ve beyaz peynirin enfes uyumuyla hazırlanan bu poğaçalar, mis kokusu ve yumuşacık dokusuyla çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Kolayca hazırlanan bu tarif, hem günlük hem de özel misafirleriniz için ideal bir seçenek sunuyor.

19 Kasım 2025

Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi


Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:


  • 200 gram beyaz peynir (rendelenmiş)
  • 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

Üzeri İçin:


  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam

Yapılışı:

1. Maya hazırlığı: Ilık sütün içine maya ve şekeri ekleyip karıştırın. 5-10 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin.

2. Hamur yoğurma: Geniş bir kaba unu eleyin, ortasını havuz şeklinde açın. Maya karışımını, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu ekleyip yavaşça karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

3. Mayalama: Hamurun üzerini streç filmle kapatıp sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat kadar, iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.

4. İç harç hazırlığı: Bu sırada rendelenmiş beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi karıştırıp iç harcı hazırlayın.

5. Şekil verme: Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp eşit büyüklükte bezelere ayırın. Her bezeyi elinizle veya merdane yardımıyla açın, ortasına hazırladığınız iç harçtan koyup kenarlarını toplayarak kapatın ve hafifçe bastırın.

6. Pişirme öncesi: Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serpin. 10-15 dakika daha mayalanmaya bırakın.

7. Pişirme: Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika, üzeri altın rengi alana kadar pişirin.

Püf Noktaları:

  • Hamurunuz çok yapışıyorsa azar azar un ekleyebilirsiniz
  • Mayalanma için hamuru soba veya kalorifer yanı gibi sıcak bir yere koyabilirsiniz
  • İç harcına dilerseniz kaşar peyniri veya lor peyniri de ekleyebilirsiniz
  • Poğaçaları sıcakken servis yapmak daha lezzetli olacaktır

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lokma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lokma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Açma Tarifi ve Malzemeleri
Açma Tarifi ve Malzemeleri
Ev Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri
Ev Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri
;