El açması börek hamurunu yaparken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri hamurun dinlendirilme süresi değil mi? Dinlendirme işlemi, glutenin gelişmesi için gerçekten çok önemli. Ayrıca, hamuru açarken ne kadar ince açtığınız da böreğin lezzetini etkiliyor. Bu aşamada, hamurun ne kadar ince açıldığına dikkat etmek gerekirken, yağlama işleminin de kıtırlık açısından ne kadar etkili olduğunu düşünmeden edemiyorum. Sıvı yağı kullanarak hamuru yağlamak, gerçekten böreğin çıtırlığını artırıyor mu? Kendi deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
El açması börek hamurunu yaparken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri hamurun dinlendirilme süresi değil mi? Dinlendirme işlemi, glutenin gelişmesi için gerçekten çok önemli. Ayrıca, hamuru açarken ne kadar ince açtığınız da böreğin lezzetini etkiliyor. Bu aşamada, hamurun ne kadar ince açıldığına dikkat etmek gerekirken, yağlama işleminin de kıtırlık açısından ne kadar etkili olduğunu düşünmeden edemiyorum. Sıvı yağı kullanarak hamuru yağlamak, gerçekten böreğin çıtırlığını artırıyor mu? Kendi deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz