Evde baklava hamuru yapmayı düşündüğünüzde, malzemelerin doğru oranlarını kullanmak çok önemli. Hamuru yoğururken pürüzsüz ve elastik bir kıvama ulaşana kadar yoğurmanız gerektiği yazılmış. Sizce hamurun kıvamını nasıl anlarız? Ayrıca, hamuru dinlendirirken streç film ile kaplamak da mı önemli? Bu aşamaları atlarsak baklavamızda bir farklılık olur mu?
Evde baklava hamuru yapmayı düşündüğünüzde, malzemelerin doğru oranlarını kullanmak çok önemli. Hamuru yoğururken pürüzsüz ve elastik bir kıvama ulaşana kadar yoğurmanız gerektiği yazılmış. Sizce hamurun kıvamını nasıl anlarız? Ayrıca, hamuru dinlendirirken streç film ile kaplamak da mı önemli? Bu aşamaları atlarsak baklavamızda bir farklılık olur mu?
Cevap yaz