Evde pide hamuru yapmayı denemek harika bir fikir! Kuru mayayı su ile karıştırıp biraz bekletmek, hamurun kabarması için çok önemli. Unu eleyip tuz eklemek de hamurun dokusunu hafifletiyor. Hamuru yoğururken pürüzsüz ve elastik bir kıvam elde etmek için ne kadar süre yoğurmalıyız? Ayrıca, dinlendirme süresini geçtiğimizde hamur gerçekten iki katına çıkıyor mu? Son olarak, pideleri fırında pişirirken altının renginin nasıl olması gerektiğini merak ediyorum. Bu süreçte karşılaşılabilecek yaygın hatalar var mı?
Evde pide hamuru yapmayı denemek harika bir fikir! Kuru mayayı su ile karıştırıp biraz bekletmek, hamurun kabarması için çok önemli. Unu eleyip tuz eklemek de hamurun dokusunu hafifletiyor. Hamuru yoğururken pürüzsüz ve elastik bir kıvam elde etmek için ne kadar süre yoğurmalıyız? Ayrıca, dinlendirme süresini geçtiğimizde hamur gerçekten iki katına çıkıyor mu? Son olarak, pideleri fırında pişirirken altının renginin nasıl olması gerektiğini merak ediyorum. Bu süreçte karşılaşılabilecek yaygın hatalar var mı?
Cevap yaz