Farklı milföy hamuru şekilleri nelerdir?
Milföy hamurunun ince katmanları ve pişince kabaran dokusu, mutfakta yaratıcılığı teşvik eden sayısız şekil ve formla birleşiyor. Klasik dilimlerden özel kesimlere, pratik atıştırmalıklardan gösterişli sunumlara kadar bu çok yönlü hamurun farklı tekniklerle nasıl hayat bulduğu keşfedilecek.
MİLFÖY HAMURU ŞEKİLLERİ VE KULLANIM ALANLARIMilföy hamuru, ince katmanları ve pişince kabaran yapısıyla hem tatlı hem tuzlu tariflerde kullanılan çok yönlü bir hamur türüdür. İşte en yaygın milföy hamuru şekilleri ve nasıl kullanıldıkları: 1. KLASİK DİKDÖRTGEN / KARE DİLİMLER
2. ÜÇGEN (TRIANGLE) ŞEKİLLER
3. DAİRESEL (ROUND) KESİMLER
4. RULO / SARMAL ŞEKİLLER
5. ÖRGÜLÜ / BRAIDED DESENLER
6. KASE / KUP ŞEKİLLERİ
7. ÇUBUK / STICK FORMLARI
8. ÖZEL ŞEKİLLER (KALIP İLE)
9. KATLANMIŞ / POCHE ŞEKİLLER
10. SERBEST FORMLAR
Milföy hamurunun bu çeşitli şekilleri, hem profesyonel mutfaklarda hem de ev yapımı tariflerde sonsuz yaratıcılık imkanı sunmaktadır. Hamurun soğuk işlenmesi ve önceden ısıtılmış fırında pişirilmesi, tüm şekiller için başarının anahtarıdır. |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)
.webp)
.webp)



.webp)





.webp)
.webp)












.webp)
.webp)


