Hamur Açmadan Pratik Ispanaklı Börek Tarifi
Yoğurma, dinlendirme ve açma derdi olmadan, hazır yufkalarla lezzetli ıspanaklı börek yapmak mümkün! İşte kolay ve hızlı bir tarif:
Malzemeler:
- 3 adet hazır yufka
- 500 gram taze ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram lor peyniri (veya beyaz peynir)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
- 1 adet yumurta (üzeri için)
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak, soğanı ince ince doğrayın. Bir tavada sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun.
- Yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ekleyip, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan ıspanaklı karışıma lor peyniri, tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
- Hazır yufkaları tezgaha serin. Her bir yufkayı dörde bölün (toplam 12 üçgen parça elde edeceksiniz).
- Her bir üçgen parçanın geniş kısmına ıspanaklı harçtan koyup, rulo şeklinde sarın.
- Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.
- Üzerleri için yumurta ve sıvı yağı çırpıp, böreklerin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Püf Noktaları:
- İç harcı fazla sulu bırakmayın, yufkanın yırtılmasına neden olabilir.
- Daha çıtır olması için börekleri tepsiye dizmeden önce aralarında boşluk bırakın.
- İsteğe bağlı olarak iç harcına çökelek veya kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun! Bu pratik tarifle, hamur açma derdi olmadan lezzetli ıspanaklı börekler hazırlayabilirsiniz. |