Hamur dolapta ne kadar süre bekleyebilir? Bu konuda farklı hamur türlerinin bekleme süreleri olduğunu öğrenmek beni şaşırttı. Özellikle ekşi mayalı hamurun 3-5 gün dolapta kalabileceğini duymak ilginçti. Peki, sizce kurabiye hamurunun da bu kadar uzun süre dayanması, yaparken kullandığımız malzemelerin tazeliğiyle mi ilgili? Havasız saklama yöntemleri gerçekten bu kadar önemli mi? Dondurma seçeneği hakkında düşündüğünüzde, hiç denediniz mi? Ben de hamurumu dondurup kullanmayı düşündüm ama nasıl bir çözme işlemi uygulamam gerektiği konusunda kararsızım.
Hamur dolapta ne kadar süre bekleyebilir? Bu konuda farklı hamur türlerinin bekleme süreleri olduğunu öğrenmek beni şaşırttı. Özellikle ekşi mayalı hamurun 3-5 gün dolapta kalabileceğini duymak ilginçti. Peki, sizce kurabiye hamurunun da bu kadar uzun süre dayanması, yaparken kullandığımız malzemelerin tazeliğiyle mi ilgili? Havasız saklama yöntemleri gerçekten bu kadar önemli mi? Dondurma seçeneği hakkında düşündüğünüzde, hiç denediniz mi? Ben de hamurumu dondurup kullanmayı düşündüm ama nasıl bir çözme işlemi uygulamam gerektiği konusunda kararsızım.
Cevap yaz