Hamur işlerinde sirke yerine hangi malzeme kullanılabileceğini merak edenler için oldukça faydalı bir bilgi sunulmuş. Limon suyu, yoğurt, süt, elma sirkesi ve krema tartarı gibi alternatiflerin her biri hem asidik özellikleriyle hamurun kabarmasına yardımcı olurken hem de farklı tatlar ekleyebiliyor. Özellikle yoğurdun hamura yumuşaklık katması ve limon suyunun ferahlatıcı etkisi oldukça dikkat çekici. Bu alternatiflerden hangisini denemek istersiniz? Kendi tariflerinizde bu malzemelerden birini kullanmayı düşündünüz mü?
Hamur işlerinde sirke yerine hangi malzeme kullanılabileceğini merak edenler için oldukça faydalı bir bilgi sunulmuş. Limon suyu, yoğurt, süt, elma sirkesi ve krema tartarı gibi alternatiflerin her biri hem asidik özellikleriyle hamurun kabarmasına yardımcı olurken hem de farklı tatlar ekleyebiliyor. Özellikle yoğurdun hamura yumuşaklık katması ve limon suyunun ferahlatıcı etkisi oldukça dikkat çekici. Bu alternatiflerden hangisini denemek istersiniz? Kendi tariflerinizde bu malzemelerden birini kullanmayı düşündünüz mü?
Cevap yaz