Hamur lokum yapımında kullanılan malzemelerin her birinin önemi gerçekten dikkat çekici. Unun kalitesi, lokumun yapısına doğrudan etki ediyor. Peki, un yerine alternatif olarak hangi un çeşitlerini kullanmayı düşünüyorsun? Su miktarının da lokumun kıvamını belirlediğini belirtmişsin, bu konuda daha fazla deneyim sahibi olan birinin tavsiyeleri nasıl olabilir? Şekerin karamelize olması, tat açısından büyük bir fark yaratıyormuş. Senince bu aşama ne kadar kritik? Ayrıca, iç harcında kullanacağın malzemeleri seçerken hangi taze kuru yemişleri tercih edersin? Vanilya ya da limon kabuğu rendesi ekleyerek aroma katma fikri hoşuma gitti, sen hangi aromaların lokuma daha çok yakıştığını düşünüyorsun? Pudra şekerinin de görsellik ve tat katma özelliği var, bu konuda ne düşünüyorsun?
Hamur lokum yapımında kullanılan malzemelerin her birinin önemi gerçekten dikkat çekici. Unun kalitesi, lokumun yapısına doğrudan etki ediyor. Peki, un yerine alternatif olarak hangi un çeşitlerini kullanmayı düşünüyorsun? Su miktarının da lokumun kıvamını belirlediğini belirtmişsin, bu konuda daha fazla deneyim sahibi olan birinin tavsiyeleri nasıl olabilir? Şekerin karamelize olması, tat açısından büyük bir fark yaratıyormuş. Senince bu aşama ne kadar kritik? Ayrıca, iç harcında kullanacağın malzemeleri seçerken hangi taze kuru yemişleri tercih edersin? Vanilya ya da limon kabuğu rendesi ekleyerek aroma katma fikri hoşuma gitti, sen hangi aromaların lokuma daha çok yakıştığını düşünüyorsun? Pudra şekerinin de görsellik ve tat katma özelliği var, bu konuda ne düşünüyorsun?
Cevap yaz