Hamurun mayalanma süresinin ne kadar olduğunu merak ediyorum. Yazıda 30 dakika ile 2 saat arasında değiştiğinden bahsedilmiş, ama bu süreyi etkileyen faktörler de var. Maya türü ve ortam sıcaklığı gibi etmenler sürenin uzayıp kısalmasını sağlıyor. Mesela beyaz ekmek hamurunun 1-1.5 saat, ekşi mayalı hamurun ise 2-4 saat mayalandığı belirtilmiş. Bu durumda, sizin deneyiminizde en çok hangi faktörlerin sürede fark yarattığını gözlemlediniz? Özellikle nem oranı hakkında ne düşünüyorsunuz? Nemli hamurların mayalanmasının daha hızlı olduğunu duyduğumda ilginç gelmişti. Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Hamurun mayalanma süresinin ne kadar olduğunu merak ediyorum. Yazıda 30 dakika ile 2 saat arasında değiştiğinden bahsedilmiş, ama bu süreyi etkileyen faktörler de var. Maya türü ve ortam sıcaklığı gibi etmenler sürenin uzayıp kısalmasını sağlıyor. Mesela beyaz ekmek hamurunun 1-1.5 saat, ekşi mayalı hamurun ise 2-4 saat mayalandığı belirtilmiş. Bu durumda, sizin deneyiminizde en çok hangi faktörlerin sürede fark yarattığını gözlemlediniz? Özellikle nem oranı hakkında ne düşünüyorsunuz? Nemli hamurların mayalanmasının daha hızlı olduğunu duyduğumda ilginç gelmişti. Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz