Hamur mayalanma süresinin 1 saat ile 24 saat arasında değiştiğini öğrenince, mayanın türünün ve ortamın sıcaklığının bu süreyi nasıl etkilediğini merak ettim. Özellikle taze maya ile kuru maya arasındaki farklar ne kadar belirgin? Sıcaklığın artması mayalanma süresini kısaltıyorsa, bu durumda yüksek sıcaklıklarda mayalanma yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar neler olabilir? Ayrıca, nem seviyesinin de mayanın aktivitesini artırdığını belirtmişsiniz. Kuru bir ortamda mayalanma süresi uzadığında, evde nemi artırmak için ne gibi yöntemler uygulanabilir?
Hamur mayalanma süresinin 1 saat ile 24 saat arasında değiştiğini öğrenince, mayanın türünün ve ortamın sıcaklığının bu süreyi nasıl etkilediğini merak ettim. Özellikle taze maya ile kuru maya arasındaki farklar ne kadar belirgin? Sıcaklığın artması mayalanma süresini kısaltıyorsa, bu durumda yüksek sıcaklıklarda mayalanma yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar neler olabilir? Ayrıca, nem seviyesinin de mayanın aktivitesini artırdığını belirtmişsiniz. Kuru bir ortamda mayalanma süresi uzadığında, evde nemi artırmak için ne gibi yöntemler uygulanabilir?
Cevap yaz