Hamur saklama süreleri hakkında bahsedilenler oldukça dikkate değer. Özellikle oda sıcaklığında 2-3 saat boyunca saklanabilmesi, mayalı hamurlar için gerçekten kritik bir süre gibi görünüyor. Peki, bu süre zarfında hamurun hangi koşullarda tutulması gerektiği hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz? Ayrıca, buzdolabında saklanırken hava almayacak şekilde kapatmanın önemi neden bu kadar fazla, merak ediyorum. Derin dondurucuda ise 3 aylık saklama süresi, uzun bir süre gibi görünüyor, bu sürede hamurun tazeliğini koruyabilmesi için ekstra bir işlem yapmak gerekiyor mu?
Hamur saklama süreleri hakkında bahsedilenler oldukça dikkate değer. Özellikle oda sıcaklığında 2-3 saat boyunca saklanabilmesi, mayalı hamurlar için gerçekten kritik bir süre gibi görünüyor. Peki, bu süre zarfında hamurun hangi koşullarda tutulması gerektiği hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz? Ayrıca, buzdolabında saklanırken hava almayacak şekilde kapatmanın önemi neden bu kadar fazla, merak ediyorum. Derin dondurucuda ise 3 aylık saklama süresi, uzun bir süre gibi görünüyor, bu sürede hamurun tazeliğini koruyabilmesi için ekstra bir işlem yapmak gerekiyor mu?
Cevap yaz