Hamurlu patlıcan kızartması tarifini okuduktan sonra, bu lezzeti evde denemek için sabırsızlanıyorum. Patlıcanların tuzlu suda bekletilmesiyle acılığının giderilmesi çok mantıklı görünüyor. Hamurun kıvamını ayarlamak için suyu yavaşça eklemek, sonuç için önemli bir adım sanırım. Kızartma işlemi sırasında yağı fazla ısıtmamak gerektiği de aklımda kalacak. Yanında yoğurt veya domates sosu ile servis etmek, lezzeti katlayacak gibi görünüyor. Bu tarifi denedikten sonra, farklı baharatlar ekleyerek denemeler yapmak da iyi bir fikir. Acaba, fırında yapıldığında nasıl bir sonuç elde edilir?
Hamurlu patlıcan kızartması tarifini okuduktan sonra, bu lezzeti evde denemek için sabırsızlanıyorum. Patlıcanların tuzlu suda bekletilmesiyle acılığının giderilmesi çok mantıklı görünüyor. Hamurun kıvamını ayarlamak için suyu yavaşça eklemek, sonuç için önemli bir adım sanırım. Kızartma işlemi sırasında yağı fazla ısıtmamak gerektiği de aklımda kalacak. Yanında yoğurt veya domates sosu ile servis etmek, lezzeti katlayacak gibi görünüyor. Bu tarifi denedikten sonra, farklı baharatlar ekleyerek denemeler yapmak da iyi bir fikir. Acaba, fırında yapıldığında nasıl bir sonuç elde edilir?
Cevap yaz