Baklava yapımında hamurun ve yufkaların inceliği gerçekten çok önemli. Hamurun dinlendirilmesi sırasında dikkat ettiğinizde, yufkaların açılması daha kolay hale geliyor mu? Ayrıca, iç harcı hazırlarken kullandığınız kuruyemişlerin tazeliği baklavanın lezzetini nasıl etkiliyor? Yufkaları kat kat yerleştirirken katmanlar arasında eşit miktarda iç harcı koymanın, pişme sırasında dengeli bir lezzet elde etmenize yardımcı olduğunu düşündünüz mü? Pişirme sıcaklığı ve şerbetin nitelikleri de baklavanın final tadını belirleyen unsurlar arasında yer alıyor. Sizce bu aşamada en kritik olan nokta hangisi?
Baklava yapımında hamurun ve yufkaların inceliği gerçekten çok önemli. Hamurun dinlendirilmesi sırasında dikkat ettiğinizde, yufkaların açılması daha kolay hale geliyor mu? Ayrıca, iç harcı hazırlarken kullandığınız kuruyemişlerin tazeliği baklavanın lezzetini nasıl etkiliyor? Yufkaları kat kat yerleştirirken katmanlar arasında eşit miktarda iç harcı koymanın, pişme sırasında dengeli bir lezzet elde etmenize yardımcı olduğunu düşündünüz mü? Pişirme sıcaklığı ve şerbetin nitelikleri de baklavanın final tadını belirleyen unsurlar arasında yer alıyor. Sizce bu aşamada en kritik olan nokta hangisi?
Cevap yaz