Kadayif hamuruna yumurtanın eklenip eklenmeyeceği konusunda kararsız kalanlardan biri olarak, yumurtanın hamurun dokusunu ağırlaştırabileceğini ve çıtırlığını azaltabileceğini duymak ilginç. Peki, bu durumu göz önünde bulundurarak, sizce geleneksel kadayıf tariflerinde yumurta kullanmamanın en büyük avantajı nedir? Ayrıca, modern tariflerde yumurta ekleyen şeflerin yaptığı kadayıfın tadı ve dokusu, klasik tarifle kıyaslandığında gerçekten daha mı iyi? Denemek isteyenler için ne önerirsiniz?
Kadayif hamuruna yumurtanın eklenip eklenmeyeceği konusunda kararsız kalanlardan biri olarak, yumurtanın hamurun dokusunu ağırlaştırabileceğini ve çıtırlığını azaltabileceğini duymak ilginç. Peki, bu durumu göz önünde bulundurarak, sizce geleneksel kadayıf tariflerinde yumurta kullanmamanın en büyük avantajı nedir? Ayrıca, modern tariflerde yumurta ekleyen şeflerin yaptığı kadayıfın tadı ve dokusu, klasik tarifle kıyaslandığında gerçekten daha mı iyi? Denemek isteyenler için ne önerirsiniz?
Cevap yaz