Kahvaltıda yapabileceğim pratik hamur işleri nelerdir?

Sabah koşuşturmasında bile lezzetten ödün vermeyen, mutfakta az zaman geçirerek hazırlayabileceğiniz nefis hamur işleri. Zamandan tasarruf etmek isteyenler için birbirinden pratik tarifler, günün en önemli öğününü keyfe dönüştürmeyi vaat ediyor.

19 Kasım 2025

Pratik Kahvaltı Hamur İşleri: Lezzet ve Kolaylık Bir Arada


Kahvaltılarınızı renklendirmek ve pratik bir şekilde lezzetli hamur işleri hazırlamak için aşağıdaki tarifleri deneyebilirsiniz. İşte hem zaman kazandıran hem de damak zevkinize hitap edecek öneriler:

1. Yulaflı Muzlu Kurabiyeler

  • 2 olgun muzu çatalla ezin.
  • 1,5 su bardağı yulaf ezmesi, 1 çay kaşığı tarçın ve isteğe bağlı ceviz veya fındık ekleyin.
  • Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine kaşıkla paylaştırın.
  • 180°C'de 15-20 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.

2. Pratik Poğaça

  • 1 paket kabartma tozlu poğaça karışımı veya hazır poğaça hamuru kullanın.
  • İç harcı için beyaz peynir, maydanoz ve biraz zeytinyağını karıştırın.
  • Hamuru açıp iç harçla doldurarak şekil verin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

3. 5 Dakikada Krep

  • 1 su bardağı un, 1 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı şeker ve bir tutam tuzu çırpın.
  • Teflon tavayı ısıtıp yağlayarak incecik krep hamurunu dökün.
  • Her iki tarafını da pişirip bal, reçel veya peynirle servis yapın.

4. Fırında Pratik Simit

  • Hazır yufkaları ince şeritler halinde kesin.
  • Şeritleri hafifçe suya batırıp susama bulayarak halka şekli verin.
  • Fırında 200°C'de 10-15 dakika kızarana kadar pişirin.

5. Yoğurtlu Kek

  • 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 3 yumurta ve 2 su bardağı unu karıştırın.
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyip yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • 180°C fırında 30-35 dakika pişirip dilimleyerek servis yapın.

6. Milföy Puf Böreği

  • Hazır milföy hamurunu oda sıcaklığında çözün.
  • İçine rendelenmiş kaşar peyniri veya ıspanaklı harç koyup katlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 200°C fırında 15 dakika pişirin.

7. Yumurtalı Ekmek (Fransız Tostu)

  • 2 yumurta, 2 yemek kaşığı süt, bir tutam tuz ve tarçını çırpın.
  • Ekmek dilimlerini bu karışıma batırıp kızartma tavasında her iki tarafını altın sarısı olana kadar pişirin.
  • Bal veya pekmezle sıcak servis yapın.

8. Pratik Börek

  • Hazır yufkaları tepsiye serip aralarına beyaz peynir veya patatesli harç koyun.
  • Üzerine yumurta ve sıvı yağ karışımı sürüp 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu tariflerle kahvaltılarınız hem besleyici hem de hızlı olacak. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lokma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lokma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Açma Tarifi ve Malzemeleri
Açma Tarifi ve Malzemeleri
Ev Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri
Ev Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri
;