Mantı hamurunun kalınlığını ayarlarken en çok zorlandığım nokta, hamurun ince açılması. Özellikle 1-2 mm kalınlıkta açmak beni her zaman tedirgin ediyor. Peki, hamuru açarken un serpmek dışında başka bir ipucu var mı? Ayrıca, hamurun dinlendirilmesi aşamasında ne kadar bekletmem gerektiği konusunda daha fazla bilgi verir misin? Dinlendirme süresinin hamurun kalınlığını etkilediğini biliyorum ama pratikte ne kadar bekletmeliyim?
Mantı hamurunun kalınlığını ayarlarken en çok zorlandığım nokta, hamurun ince açılması. Özellikle 1-2 mm kalınlıkta açmak beni her zaman tedirgin ediyor. Peki, hamuru açarken un serpmek dışında başka bir ipucu var mı? Ayrıca, hamurun dinlendirilmesi aşamasında ne kadar bekletmem gerektiği konusunda daha fazla bilgi verir misin? Dinlendirme süresinin hamurun kalınlığını etkilediğini biliyorum ama pratikte ne kadar bekletmeliyim?
Cevap yaz