Mantı hamurunun dinlenme süresi gerçekten önemli bir konu. Ben de hamur yaparken, dinlendirme aşamasını asla atlamamaya çalışıyorum. 30 dakika ile 1 saat arasında bir süre öneriliyor, bu süre zarfında hamurun elastikiyetinin artması ve daha iyi bir doku kazanması sağlanıyor. Hamurun dinlenmesi sırasında glutenin yapısının gelişmesi, açma işlemini de kolaylaştırıyor. Dinlendirilmemiş bir hamur kullanmak zorunda kaldığımda, mantının açılması sırasında zorluk çektiğimi hatırlıyorum. Peki, dinlendirme süresi boyunca hamuru nasıl koruyorsunuz? Ben genellikle streç film ile sarıp oda sıcaklığında bekletiyorum. Bu aşamanın atlanması gerçekten mantının lezzetini olumsuz etkileyebilir mi?
Mantı hamurunun dinlenme süresi gerçekten önemli bir konu. Ben de hamur yaparken, dinlendirme aşamasını asla atlamamaya çalışıyorum. 30 dakika ile 1 saat arasında bir süre öneriliyor, bu süre zarfında hamurun elastikiyetinin artması ve daha iyi bir doku kazanması sağlanıyor. Hamurun dinlenmesi sırasında glutenin yapısının gelişmesi, açma işlemini de kolaylaştırıyor. Dinlendirilmemiş bir hamur kullanmak zorunda kaldığımda, mantının açılması sırasında zorluk çektiğimi hatırlıyorum. Peki, dinlendirme süresi boyunca hamuru nasıl koruyorsunuz? Ben genellikle streç film ile sarıp oda sıcaklığında bekletiyorum. Bu aşamanın atlanması gerçekten mantının lezzetini olumsuz etkileyebilir mi?
Cevap yaz