Bu mayalı hamurdan patlıcanlı börek tarifini okuduktan sonra hemen mutfağa girmek istedim! Özellikle iç harcının hazırlanışı beni çok heyecanlandırdı. Patlıcanları tuzlu suya bekletmek, acılığını almak için harika bir fikir. Soteleme aşamasında soğan ve sarımsak kullanılması da lezzet katacak gibi görünüyor. Hamurun dinlenme süresi de önemli, bu sayede böreğin çıtırlığı artacaktır. Fırından çıkan börekleri sıcak servis etmek ve yanında yoğurtla sunmak harika bir fikir. Bunu denemek için sabırsızlanıyorum! Acaba böreği yaparken başka hangi baharatlar eklemeyi önerirsiniz?
Bu mayalı hamurdan patlıcanlı börek tarifini okuduktan sonra hemen mutfağa girmek istedim! Özellikle iç harcının hazırlanışı beni çok heyecanlandırdı. Patlıcanları tuzlu suya bekletmek, acılığını almak için harika bir fikir. Soteleme aşamasında soğan ve sarımsak kullanılması da lezzet katacak gibi görünüyor. Hamurun dinlenme süresi de önemli, bu sayede böreğin çıtırlığı artacaktır. Fırından çıkan börekleri sıcak servis etmek ve yanında yoğurtla sunmak harika bir fikir. Bunu denemek için sabırsızlanıyorum! Acaba böreği yaparken başka hangi baharatlar eklemeyi önerirsiniz?
Cevap yaz