Mayalı hamurla hazırlanan ıspanaklı börek tarifi nedir?

Kabaran mayalı hamurun çıtır dokusuyla ıspanağın lezzetini buluşturan bu nefis börek, geleneksel tariflere modern bir dokunuş getiriyor. Taze baharatlar ve peynirin harmanlandığı iç dolgu, ev yapımı hamurun eşsiz yumuşaklığıyla birleşerek misafirlerinizi hayran bırakacak bir lezzet şöleni sunuyor.

19 Kasım 2025

Mayalı Hamurla Ispanaklı Börek Tarifi


Malzemeler (6-8 kişilik):

  • 500 gr un
  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250 ml ılık su
  • 100 ml ılık süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

İç Malzeme:


  • 1 kg taze ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 200 gr beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu veya susam

Hazırlanışı:

1. Hamurun Hazırlanması:

  • Ilık su ve süte maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin
  • Unu derin bir kaba alın, ortasını havuz şeklinde açın
  • Maya karışımını, tuzu ve sıvı yağı ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun
  • Hamuru yağlanmış kapta 1 saat mayalanmaya bırakın

2. İç Harcın Hazırlanması:

  • Ispanakları temizleyip ince ince doğrayın
  • Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Ispanakları ekleyip 2-3 dakika soteleyin
  • Soğumaya bırakın, sonra ufalanmış peynir ve baharatları ekleyip karıştırın

3. Şekil Verme ve Pişirme:

  • Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün
  • Her parçayı dikdörtgen şeklinde açın
  • İç harcı eşit şekilde yayın
  • Hamuru rulo şeklinde sarın ve dilimleyin
  • Yağlanmış tepsiye dizin
  • Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürün
  • Çörek otu veya susam serpin
  • 20 dakika dinlendirin
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika altın rengi olana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Hamur mayalanırken sıcak bir yerde bekletin
  • Ispanakları çok pişirmeyin, diriliği kalsın
  • Börekleri fırına koymadan önce mutlaka dinlendirin
  • Sıcakken servis yapın

Not: İsteğe bağlı olarak iç harca çökelek veya lor peyniri de ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lokma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lokma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Açma Tarifi ve Malzemeleri
Açma Tarifi ve Malzemeleri
Ev Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri
Ev Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri
;