Mayalı hamurla hazırlanan ıspanaklı tepsi böreği nasıl yapılır?

Mayalı hamurun kabarık dokusuyla hazırlanan ıspanaklı tepsi böreği, hem besleyici hem de doyurucu bir lezzet sunuyor. Taze ıspanak ve beyaz peynirle hazırlanan iç harç, tam kıvamında mayalanmış hamurla buluşarak fırından mis gibi kokularla çıkıyor.

19 Kasım 2025

Mayalı Hamurla Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi


Malzemeler (4-6 kişilik):

  • Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya (10g)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İç harcı için
  • 1 kg taze ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200g beyaz peynir
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam

Yapılışı:


1. Hamurun Hazırlanması:


  • Ilık süt ve suyu bir kaba alın
  • Maya ve şekeri ekleyip 10 dakika bekletin
  • Unu eleyerek geniş bir kaba alın
  • Ortasını havuz şeklinde açıp mayalı karışımı ekleyin
  • Tuz ve sıvı yağı ilave edip yoğurmaya başlayın
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • Üzerini kapatıp sıcak bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın

2. İç Harcın Hazırlanması:

  • Ispanakları iyice yıkayıp ince ince doğrayın
  • Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun
  • Doğranmış ıspanakları ekleyip 2-3 dakika soteleyin
  • Baharatları ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın
  • Soğuyan karışıma ufalanmış beyaz peyniri ekleyip karıştırın

3. Şekil Verme ve Pişirme:

  • Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün
  • Her parçayı tepsi boyutunda açın
  • Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı serin
  • Harcı eşit şekilde yayın
  • İkinci yufkayı üzerine kapatın
  • Kenarlarını bastırarak kapatın
  • Üzerine yumurta sarısı sürün
  • Çörek otu ve susam serpin
  • Dilimleyip 180°C önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Hamurun mayalanması için ortamın sıcak olması önemli
  • Ispanakları fazla pişirmemeye dikkat edin
  • Böreği dilimlemeden önce 10 dakika dinlendirin
  • Fırının alt-üst ayarında pişirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt ile servis edebilirsiniz
  • Yanında ayran veya çay ile mükemmel olur

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lokma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lokma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Açma Tarifi ve Malzemeleri
Açma Tarifi ve Malzemeleri
Ev Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri
Ev Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri
;