Mayalı hamurla yapılan kıymalı börek nasıl hazırlanır?

Kıtır kıtır kabaran mayalı hamuru ve bol kıymalı lezzetli içiyle, tam bir şölen sunan börek tarifi. Misafirlerinizi etkileyecek veya aile sofralarınıza neşe katacak bu enfes böreğin hazırlık sürecini adım adım anlatıyoruz.

19 Kasım 2025

Mayalı Hamurlu Kıymalı Börek Tarifi


Malzemeler (6-8 kişilik):

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (10g)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç Malzeme:


  • 400 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam

Hazırlanışı:

1. Hamurun Hazırlanması:

  • Ilık süt ve suyu derin bir kaba alın
  • Maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın
  • Sıvı yağı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • Hamurun üzerini kapatıp sıcak bir yerde 1-1.5 saat mayalanmaya bırakın

2. İç Harcın Hazırlanması:

  • Soğanları ince ince doğrayın
  • Tavada sıvı yağı kızdırın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
  • Baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın

3. Şekil Verme ve Pişirme:

  • Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün
  • Her parçayı merdane ile ince bir şekilde açın
  • Açılan hamurun yarısına kıymalı harçtan yayın
  • Diğer yarısını üzerine kapatın
  • Kenarlarını bastırarak kapatın
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Hamurun iyi mayalanması için ortamın sıcak olması önemli
  • Hamuru çok ince açmamaya dikkat edin
  • İç harcın soğuk olması hamurun daha kolay şekil almasını sağlar
  • Fırının sıcaklığını kontrol edin, böreklerin üzeri çok çabuk kızarmasın

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya ayran eşliğinde servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lokma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lokma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Açma Tarifi ve Malzemeleri
Açma Tarifi ve Malzemeleri
Ev Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri
Ev Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri
;