Mayalı kızartma hamuru yaparken en çok merak ettiğim şey, mayanın aktif hale gelmesi için ılık su ve şekerle karıştırdıktan sonra bekletme süresi. Gerçekten 10-15 dakika yeterli mi? Ayrıca, hamuru yoğurduktan sonra mayalanma sürecinde nasıl bir ortam sağlamak gerekiyor? Sıcak bir yerde bırakmak yeterli mi, yoksa üzerine bir örtü koymak da mı önemli? Kızartma işlemi sırasında yağın sıcaklığını nasıl ayarlamak gerektiği konusunda da tavsiye alabilir miyim?
Mayalı kızartma hamuru yaparken en çok merak ettiğim şey, mayanın aktif hale gelmesi için ılık su ve şekerle karıştırdıktan sonra bekletme süresi. Gerçekten 10-15 dakika yeterli mi? Ayrıca, hamuru yoğurduktan sonra mayalanma sürecinde nasıl bir ortam sağlamak gerekiyor? Sıcak bir yerde bırakmak yeterli mi, yoksa üzerine bir örtü koymak da mı önemli? Kızartma işlemi sırasında yağın sıcaklığını nasıl ayarlamak gerektiği konusunda da tavsiye alabilir miyim?
Cevap yaz