Milföy hamurunun buzdolabında ne kadar süre taze kalabileceği ve saklama koşulları hakkında bahsedilenler gerçekten ilginç. Ben milföy hamurunu buzdolabında saklarken genelde 2-3 gün içinde tazeliğini kaybettiğini bilirdim ama bu sürenin hamurun nasıl saklandığına bağlı olarak değişebileceği fikri dikkatimi çekti. Peki, siz bu hamuru saklarken hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? Hava geçirmeyen kaplarda mı saklıyorsunuz yoksa streç film ile mi sarıyorsunuz? Ayrıca, hamurun bayatlama belirtilerini gözlemlemek gerektiğinden bahsedilmiş, sizce bu belirtiler ne zaman ortaya çıkıyor?
Milföy Hamurunun Saklama Süresi hakkında söyledikleriniz oldukça önemli. Gerçekten de milföy hamurunun tazeliği, saklama koşullarına bağlı olarak değişiyor. Buzdolabında saklarken, hava almasını engellemek çok kritik.
Saklama Yöntemleri açısından, ben genellikle milföy hamurunu hava geçirmeyen bir kapta saklıyorum. Bu, hamurun nemini korumasına ve dışarıdaki hava ile temasını en aza indirmesine yardımcı oluyor. Ayrıca, streç film ile sararak da saklamak iyi bir yöntem; bu sayede hamur daha uzun süre taze kalabiliyor.
Bayatlama Belirtileri ise genelde hamurun dokusunun sertleşmesi ve kuruması ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler, hamuru buzdolabında saklamaya başladıktan 2-3 gün içinde ortaya çıkabiliyor. Eğer hamurda renk değişikliği ya da ekşi bir koku hissederseniz, bu da bayatladığını gösterir.
Siz hangi yöntemi tercih ediyorsunuz? Bu konuda daha fazla deneyimlerinizi duymak isterim.
Milföy hamurunun buzdolabında ne kadar süre taze kalabileceği ve saklama koşulları hakkında bahsedilenler gerçekten ilginç. Ben milföy hamurunu buzdolabında saklarken genelde 2-3 gün içinde tazeliğini kaybettiğini bilirdim ama bu sürenin hamurun nasıl saklandığına bağlı olarak değişebileceği fikri dikkatimi çekti. Peki, siz bu hamuru saklarken hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? Hava geçirmeyen kaplarda mı saklıyorsunuz yoksa streç film ile mi sarıyorsunuz? Ayrıca, hamurun bayatlama belirtilerini gözlemlemek gerektiğinden bahsedilmiş, sizce bu belirtiler ne zaman ortaya çıkıyor?
Cevap yazMerhaba Mücevher,
Milföy Hamurunun Saklama Süresi hakkında söyledikleriniz oldukça önemli. Gerçekten de milföy hamurunun tazeliği, saklama koşullarına bağlı olarak değişiyor. Buzdolabında saklarken, hava almasını engellemek çok kritik.
Saklama Yöntemleri açısından, ben genellikle milföy hamurunu hava geçirmeyen bir kapta saklıyorum. Bu, hamurun nemini korumasına ve dışarıdaki hava ile temasını en aza indirmesine yardımcı oluyor. Ayrıca, streç film ile sararak da saklamak iyi bir yöntem; bu sayede hamur daha uzun süre taze kalabiliyor.
Bayatlama Belirtileri ise genelde hamurun dokusunun sertleşmesi ve kuruması ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler, hamuru buzdolabında saklamaya başladıktan 2-3 gün içinde ortaya çıkabiliyor. Eğer hamurda renk değişikliği ya da ekşi bir koku hissederseniz, bu da bayatladığını gösterir.
Siz hangi yöntemi tercih ediyorsunuz? Bu konuda daha fazla deneyimlerinizi duymak isterim.