Milföy hamuruyla pratik haşhaşlı börek nasıl yapılır?

Milföy hamurunun pratikliğiyle haşhaşın lezzetini birleştiren bu nefis börek, sadece 15 dakika hazırlık süresiyle sofralarınızı şenlendiriyor. Altın rengiyle fırından çıkan çıtır katmanlar, sütlü haşhaş dolgusuyla buluşarak hem göze hem damağa hitap eden bir atıştırmalık sunuyor.

19 Kasım 2025

Milföy Hamuruyla Pratik Haşhaşlı Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket milföy hamuru (yaklaşık 400 gram)
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
  • Üzeri için: 1 yumurta sarısı, çörek otu veya susam

Hazırlık Süresi: 15 dakika


Pişirme Süresi: 25-30 dakika

Kaç Kişilik: 6-8 kişi

Yapılışı:

  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın
  • Haşhaşlı iç harcı hazırlamak için bir tencereye süt, şeker ve sıvı yağı alın
  • Orta ateşte karıştırarak şekerler eriyene kadar ısıtın
  • Haşhaşı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin
  • Ocaktan alıp vanilya ve isterseniz cevizi ekleyin, karıştırın
  • Soğuması için kenara alın
  • Milföy hamurlarını tezgaha serip oda sıcaklığında 10 dakika bekletin
  • Hamurların üzerine soğuyan haşhaşlı harçtan yayın
  • Hamuru rulo şeklinde sarın
  • Dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpin
  • 180°C fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin

Püf Noktaları:


  • Haşhaşlı harcın soğuk olması hamurun daha iyi şekil almasını sağlar
  • Dilimleri keserken bıçakla değil, ip kullanarak kesmek daha temiz sonuç verir
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerine şerbet dökebilirsiniz
  • İç harcına tarçın da ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz
  • Yanında süt, ayran veya çay ile harika gider

Bu pratik tarifle misafirlerinize kolayca lezzetli haşhaşlı börekler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lokma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lokma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Açma Tarifi ve Malzemeleri
Açma Tarifi ve Malzemeleri
Ev Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri
Ev Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri
;