Pasta hamurunu hazırlarken, malzemelerin oda sıcaklığında olması gerçekten önemli mi? Özellikle tereyağı ve yumurtaların bu şekilde kullanılması, hamurun karışımını nasıl etkiliyor? Ayrıca, unun elekten geçirilmesi hamurun hafifliğini artırıyorsa, bu işlem ne kadar kritik bir rol oynuyor? Hamurun fazla yoğrulmaması gerektiğini biliyorum ama bunun neden bu kadar önemli olduğunu tam olarak anlayamıyorum. Dinlendirme süresinin de etkisi büyükmüş, peki bu sürenin yeterli olması için bir öneriniz var mı? Fırını önceden ısıtmanın faydalarını da merak ediyorum, gerçekten hamurun kabarmasında büyük rol oynuyor mu?
Pasta hamurunu hazırlarken, malzemelerin oda sıcaklığında olması gerçekten önemli mi? Özellikle tereyağı ve yumurtaların bu şekilde kullanılması, hamurun karışımını nasıl etkiliyor? Ayrıca, unun elekten geçirilmesi hamurun hafifliğini artırıyorsa, bu işlem ne kadar kritik bir rol oynuyor? Hamurun fazla yoğrulmaması gerektiğini biliyorum ama bunun neden bu kadar önemli olduğunu tam olarak anlayamıyorum. Dinlendirme süresinin de etkisi büyükmüş, peki bu sürenin yeterli olması için bir öneriniz var mı? Fırını önceden ısıtmanın faydalarını da merak ediyorum, gerçekten hamurun kabarmasında büyük rol oynuyor mu?
Cevap yaz