Patatesli hamur işini yapmaya karar verdiğimde gerçekten harika bir lezzet ortaya çıkacağını düşündüm. Öncelikle patateslerin haşlama işlemi beni biraz zorladı çünkü tam olarak ne kadar süre haşlamam gerektiğini bilmiyordum. Patatesleri püre haline getirirken, baharatları eklemeyi unutmamak çok önemli. Sizce maydanoz ya da dereotu eklemek hamurun tadını nasıl etkiler? Hamurun şekillendirme aşamasında da dikkatli olmak gerekti, çünkü harç dışarı çıkarsa sonuç pek hoş olmayabilir. Pişirme süresinde ise fırınımı önceden ısıtmayı unuttum, bu da pişme süresini etkiledi. Sıcak servis yaparken yoğurt ya da domates sosunun yanına eklenmesi bence çok iyi bir fikir. Sizce bu tarifte hangi malzemeleri değiştirerek farklı tatlar elde edebilirim?
Patatesli hamur işini yapmaya karar verdiğimde gerçekten harika bir lezzet ortaya çıkacağını düşündüm. Öncelikle patateslerin haşlama işlemi beni biraz zorladı çünkü tam olarak ne kadar süre haşlamam gerektiğini bilmiyordum. Patatesleri püre haline getirirken, baharatları eklemeyi unutmamak çok önemli. Sizce maydanoz ya da dereotu eklemek hamurun tadını nasıl etkiler? Hamurun şekillendirme aşamasında da dikkatli olmak gerekti, çünkü harç dışarı çıkarsa sonuç pek hoş olmayabilir. Pişirme süresinde ise fırınımı önceden ısıtmayı unuttum, bu da pişme süresini etkiledi. Sıcak servis yaparken yoğurt ya da domates sosunun yanına eklenmesi bence çok iyi bir fikir. Sizce bu tarifte hangi malzemeleri değiştirerek farklı tatlar elde edebilirim?
Cevap yaz