Profiterol hamurunu yaparken, su ve tereyağını kaynatmak üzere tencereye koymak gerçekten de kritik bir adım. Kaynadıktan sonra un eklemek ve hızlıca karıştırmak gerekiyor; bu aşama tam anlamıyla hamurun temelini oluşturuyor. Hamurun pürüzsüz olması için bu noktada dikkatli olmak önemli. Yumurtaları eklerken, her birini sırayla eklemek ve iyice karıştırmak, hamurun kremsi dokusunu elde etmek için şart. Ne kadar sabırlı ve dikkatli olursanız, o kadar güzel ve kabarık profiteroller elde edersiniz. Ayrıca, fırının kapağını açmamak da hamurun kabarması için çok önemli; bu ayrıntıyı atlamamak gerek. Profiterolü dilediğiniz dolgu ile zenginleştirebilmek de oldukça keyifli. Siz de profiterol yapmayı denediniz mi? Hangi dolgu seçenekleriyle denemek istersiniz?
Profiterol hamurunu yaparken, su ve tereyağını kaynatmak üzere tencereye koymak gerçekten de kritik bir adım. Kaynadıktan sonra un eklemek ve hızlıca karıştırmak gerekiyor; bu aşama tam anlamıyla hamurun temelini oluşturuyor. Hamurun pürüzsüz olması için bu noktada dikkatli olmak önemli. Yumurtaları eklerken, her birini sırayla eklemek ve iyice karıştırmak, hamurun kremsi dokusunu elde etmek için şart. Ne kadar sabırlı ve dikkatli olursanız, o kadar güzel ve kabarık profiteroller elde edersiniz. Ayrıca, fırının kapağını açmamak da hamurun kabarması için çok önemli; bu ayrıntıyı atlamamak gerek. Profiterolü dilediğiniz dolgu ile zenginleştirebilmek de oldukça keyifli. Siz de profiterol yapmayı denediniz mi? Hangi dolgu seçenekleriyle denemek istersiniz?
Cevap yaz