Profiterol hamurunun iç kısmının pişmemesi sorunu ile karşılaşan biri olarak, pişirme süresi ve sıcaklığına dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. Fırın sıcaklığı yeterli değilse ya da pişirme süresi yeterince uzun değilse, iç kısmın çiğ kalması kaçınılmaz oluyor. Ayrıca, hamurun boyutunu küçültmek gibi bir yöntem denemek de mantıklı olabilir. Böylece daha homojen bir pişirme sağlanabilir. Pişirme süresi sonunda fırın kapağını açarak buharın çıkmasını sağlamak da ilginç bir öneri. Bu konuda başka deneyimleriniz var mı?
Profiterol hamurunun iç kısmının pişmemesi sorunu ile karşılaşan biri olarak, pişirme süresi ve sıcaklığına dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. Fırın sıcaklığı yeterli değilse ya da pişirme süresi yeterince uzun değilse, iç kısmın çiğ kalması kaçınılmaz oluyor. Ayrıca, hamurun boyutunu küçültmek gibi bir yöntem denemek de mantıklı olabilir. Böylece daha homojen bir pişirme sağlanabilir. Pişirme süresi sonunda fırın kapağını açarak buharın çıkmasını sağlamak da ilginç bir öneri. Bu konuda başka deneyimleriniz var mı?
Cevap yaz