Profiterol hamurunun sönmemesi için doğru malzemeleri seçmek ve hamuru hazırlarken dikkatli olmak çok önemli. Unun yüksek gluten içermesi ve taze yumurta kullanılması gerektiğini biliyor muydunuz? Hamuru hazırlarken su ve tereyağını kaynatmak, buharın oluşmasını sağlıyor ve bu da kabarmayı destekliyormuş. Fırını önceden ısıtmanın yanı sıra, pişirme sırasında kapağını açmamak da kritik. Bu detaylara dikkat ederek gerçekten başarılı bir profiterol yapmak mümkün mü? Ayrıca, soğutma aşaması da önemli, hamurun tel ızgara üzerinde soğuması gerektiğini öğrendiğimde bunu dikkate almak gerektiğini düşündüm. Peki, bu tarifte deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Profiterol hamurunun sönmemesi için doğru malzemeleri seçmek ve hamuru hazırlarken dikkatli olmak çok önemli. Unun yüksek gluten içermesi ve taze yumurta kullanılması gerektiğini biliyor muydunuz? Hamuru hazırlarken su ve tereyağını kaynatmak, buharın oluşmasını sağlıyor ve bu da kabarmayı destekliyormuş. Fırını önceden ısıtmanın yanı sıra, pişirme sırasında kapağını açmamak da kritik. Bu detaylara dikkat ederek gerçekten başarılı bir profiterol yapmak mümkün mü? Ayrıca, soğutma aşaması da önemli, hamurun tel ızgara üzerinde soğuması gerektiğini öğrendiğimde bunu dikkate almak gerektiğini düşündüm. Peki, bu tarifte deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Cevap yaz