Simit hamurunun tahıllı mı yoksa beyaz unlu mu olması gerektiği konusunda kararsız kalanlar için, hangisinin daha sağlıklı olduğu üzerine düşünmekte fayda var. Beyaz unun hızlı enerji sağladığı doğru; ancak bu durum çabuk acıkma hissi yaratabiliyor. Öte yandan, tahıllı unun yüksek lif içeriği sayesinde sindirime katkı sağladığı ve tokluk hissi verdiği belirtiliyor. Sizce, simit yapımında tahıllı un kullanmak, hem sağlık açısından hem de beslenme dengesini sağlamak açısından daha mı avantajlı? Geleneksel beyaz unlu simitlerin tadı bir başka ama sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda tahıllı simitleri tercih etmek, sağlığımıza daha çok katkı sağlar mı?
Simit hamurunun tahıllı mı yoksa beyaz unlu mu olması gerektiği konusunda kararsız kalanlar için, hangisinin daha sağlıklı olduğu üzerine düşünmekte fayda var. Beyaz unun hızlı enerji sağladığı doğru; ancak bu durum çabuk acıkma hissi yaratabiliyor. Öte yandan, tahıllı unun yüksek lif içeriği sayesinde sindirime katkı sağladığı ve tokluk hissi verdiği belirtiliyor. Sizce, simit yapımında tahıllı un kullanmak, hem sağlık açısından hem de beslenme dengesini sağlamak açısından daha mı avantajlı? Geleneksel beyaz unlu simitlerin tadı bir başka ama sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda tahıllı simitleri tercih etmek, sağlığımıza daha çok katkı sağlar mı?
Cevap yaz