Sıvı yağlı tart hamurunu hazırlarken en çok zorlandığım adım hangisi oldu? Un ve kabartma tozunu karıştırmak oldukça basit gibi görünse de, hamurun kıvamını ayarlamak için suyu eklerken dikkat etmem gerektiğini düşündüm. Hamurun yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda olması gerektiği uyarısı çok önemli. Özellikle yoğurma aşamasında fazla yoğurmaktan kaçınmak gerektiğini bilmiyordum ve bu aşamada biraz dikkatli olmam gerekti. Dinlendirme süresi de hamurun şekil almasını kolaylaştırıyormuş, bu noktada da bir süre beklemenin faydasını görmek ilginç. Bu tarifte dikkat edilmesi gereken ipuçları var mı?
Sıvı yağlı tart hamurunu hazırlarken en çok zorlandığım adım hangisi oldu? Un ve kabartma tozunu karıştırmak oldukça basit gibi görünse de, hamurun kıvamını ayarlamak için suyu eklerken dikkat etmem gerektiğini düşündüm. Hamurun yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda olması gerektiği uyarısı çok önemli. Özellikle yoğurma aşamasında fazla yoğurmaktan kaçınmak gerektiğini bilmiyordum ve bu aşamada biraz dikkatli olmam gerekti. Dinlendirme süresi de hamurun şekil almasını kolaylaştırıyormuş, bu noktada da bir süre beklemenin faydasını görmek ilginç. Bu tarifte dikkat edilmesi gereken ipuçları var mı?
Cevap yaz