Taş kadayıf hamuru için gerekli malzemeler nelerdir?

Geleneksel taş kadayıfının lezzetli dokusunu yakalamak için hamurun doğru kıvamda olması oldukça önemlidir. Bu malzemelerle hazırlanan hamur, özel taş veya sac üzerinde pişirildiğinde o enfes çıtırlığa ve iç yumuşaklığa kavuşacaktır.

19 Kasım 2025
Taş Kadayıf Hamuru İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu

Not: Hamurun kıvamı için gerekirse bir miktar daha un veya su ilave edebilirsiniz. Taş kadayıfın geleneksel yapımında hamur, özel bir taş veya sac üzerinde pişirilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lokma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Lokma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
Açma Tarifi ve Malzemeleri
Açma Tarifi ve Malzemeleri
Ev Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri
Ev Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri
;