Tırnak pide hamurunu hazırlamak için adımları izlemek oldukça zevkli görünüyor. Unun ortasında çukur açarak mayayı, tuzu ve şekeri yerleştirmek, hamurun lezzetini artıracak gibi. Ilık suyu yavaşça ekleyip yoğurma aşamasına geçmek de hamurun kıvamını elde etmekte önemli bir rol oynuyor. Hamurun pürüzsüz ve elastik hale gelmesi için 10 dakika yoğurmak gerektiği belirtilmiş, bu aşamada sabırlı olmak şart! Mayalanma sürecinin ardından şekil verip parmak izleri oluşturmak, tırnak pideye özgü bir görüntü kazandıracak. Bu aşamada hamurun ikinci kez dinlendirilmesi, kabarması için oldukça kritik. Fırında pişirirken ise altının renk alması gerektiğini unutmayalım. Son olarak, yanına mezelerle servis edilmesi harika bir fikir! Bu tarifle tırnak pideyi denemeyi çok isterdim. Denemek isteyenler için, her aşamanın dikkatle uygulanması gerektiği kesin gibi!
Tırnak pide hamurunu hazırlamak için adımları izlemek oldukça zevkli görünüyor. Unun ortasında çukur açarak mayayı, tuzu ve şekeri yerleştirmek, hamurun lezzetini artıracak gibi. Ilık suyu yavaşça ekleyip yoğurma aşamasına geçmek de hamurun kıvamını elde etmekte önemli bir rol oynuyor. Hamurun pürüzsüz ve elastik hale gelmesi için 10 dakika yoğurmak gerektiği belirtilmiş, bu aşamada sabırlı olmak şart! Mayalanma sürecinin ardından şekil verip parmak izleri oluşturmak, tırnak pideye özgü bir görüntü kazandıracak. Bu aşamada hamurun ikinci kez dinlendirilmesi, kabarması için oldukça kritik. Fırında pişirirken ise altının renk alması gerektiğini unutmayalım. Son olarak, yanına mezelerle servis edilmesi harika bir fikir! Bu tarifle tırnak pideyi denemeyi çok isterdim. Denemek isteyenler için, her aşamanın dikkatle uygulanması gerektiği kesin gibi!
Cevap yaz